• Hesabım

Sahte Hesaplarla Alakalı Duyuru

Sahte Hesaplarla Alakalı Duyuru

Son 3 aydır İKEV ile alakalı İKEV adına oluşturulmuş sahte hesaplar üzerinden yapılan açıklamalar, kurumumuz adına bilgilendirme ihtiyacı doğurmuştur. 

Duyurumuzu bilgilerinize arz ederiz.

 1)Nisan 2021 yılı Genel Kurul Toplantısı’nda göreve gelen Yönetim Kurulu üyeleri Suat Yıldırım’ı başkan seçmişlerdir. Haziran 2021'de Yönetim Kurulu, Vakıf tüzüğümüzde yer almamasına ve kanunlara aykırı olmasına rağmen Suat Yıldırım’ı başkanlık görevinden almıştır. Kurucular Kurulu olağanüstü toplantıya çağırılmadan Yönetim Kurulu ile sözde başkan seçilmiştir. Söz konusu sözde seçim vakıf tüzüğü ve kanunlara aykırıdır.

2) Kuruluş amacında Karamanlı öğrencilerimizin kalması için kurulmuş, sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan çocuklarımıza yurt olarak kullanılması hedeflenen katların, özel yurtlara kiraya verilmesi yetmezmiş gibi, Vakfın mevcut yönetim katının da kiraya verilmesi hedeflenmiştir. Vakıf binası hemşerilerimizin toplanacağı ve sosyalleşeceği bir alan olmaktan çıkarılıp, Vakfımızın kuruluş ilkelerinden uzaklaştırılıp ticarethaneye çevrilmek istenmiştir.

3) Yaşanan bu gelişmelerle Vakfın kurucu ilkelerinden uzaklaşması ve Vakıf tüzüğüne uyulmaması nedeniyle, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün de onayı alınarak İKEV Kurucu Onursal Başkanı Suat Sözer ve görevden alınan Vakıf başkanı Suat Yıldırım Kurucular Kurulu’nu olağanüstü genel kurula çağırmıştır.

21 Kasım 2021 tarihinde Prof. Dr. Turgut Uzel’in divan başkanlığında 75 kurucu üyemizden 50’sinin katılımı ile Olağanüstü Kurucular Kurulu toplantısı yapılmış ve Yönetim Kurulu oy birliği ile görevden alınmış ve yerine yeni Yönetim Kurulu seçilmiştir.

4) Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeni yönetim onaylanmış ve yetkilendirilmiştir.

Bu gelişmeler akabinde Yeni Yönetim kurulu Vakıf’ın devrini talep etmişlerdir. Bu talepler son derece nazik ve uygun şekilde yapılmasına rağmen, Yönetim Kurulu'na teslim yapılmamış ve her türlü zorluk çıkarılmıştır. Ne yazık ki ağır hakaret ve iftiralar edilmiştir. Yönetim Kurulumuz bu hakaretleri ağırbaşlılıkla hemşeri olmanın verdiği gerekle alttan almıştır.

5) İyi niyet çerçevesinde işlerin yürümemesi üzerine kanunun verdiği hak ile Bakırköy Kaymakamlığı’na başvurulmuş, eski yönetimin binadan çıkarılmaları talep edilmiştir. Kaymakamlığın görevlendirdiği emniyet mensupları ile Vakıf binasına gidilmiştir. Perşembe günü yapılan bu çalışmanın akabindeki ilk pazar günü Vakfın Arabaşı günü düzenlemesi nedeni ile ilgili arkadaşların bu organizasyonu yapmasına izin verilmiş ve arabaşı gününün ertesi pazartesi vakıf binasının teslim edilmesi istemi ve emniyet mensuplarına bu şekilde bilgi verilerek ayrılınmıştır. Burada tekrardan iyi niyet gösterilmesine rağmen pazartesi günü teslim edilmemiştir.

6) Yönetim Kurulumuzun göstermiş olduğu doğru yaklaşımın aksine, devir teslimin usule uygun gerçekleşmemesi Yönetim Kurulu'muzun farklı şekilde hareket etmesini gerektirmiştir.

Bu bağlamda, Yönetim imza sirkülerini çıkarmış, yeni karar defterini noterde tasdik ettirmiş, toplantısını yapmış ve görev paylaşımı gerçekleşmiştir.

Bankalardaki hesapların kontrolü Yönetimimize geçmiştir. Kanuna uygun şekilde yapılan başvurularımız sonucunda web sitemiz de tarafımıza teslim edilmiş olup, sitemizde de yeni yönetim kurulumuz duyurulmuştur. Tamamen kanuna uygun şekilde ilerleyen bu süreç ne yazık ki Vakfımızın sahte hesaplarında "hacklenme" ve "saldırı" gibi asılsız iddialara maruz kalmıştır.

7) Bu bilgiler ışığında şunu belirtmek isteriz ki, IKEV kimsenin mali değildir. IKEV Karaman halkınındır ve Karamanlı öğrencilerimize destek olmak ve Karamanlı hemşerilerimize sosyalleşme ve destek kapısı olmak için kurulmuştur. Bu amaçtan ayırmaya kimsenin yetkisi yoktur.

Tarafınıza 4 Mart 2022 tarihinde İkev'in hesaplarından izinsizce yollanan mesajda belirtilen genel kurul çağrısı geçersizdir ve yapılan çağrı hem kanuna hem de tüzüğe aykırıdır. Bu tarihlerde bir genel kurul yoktur.

8) IKEV binası ve yine IKEV'e ait evrakların devir teslimi için diyaloga devam edilecektir. Sağlanamaması durumunda kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde ilgili kurumlara müracaatlar yapılacaktır.

 Karaman Halkına yeni Yönetim Kurulumuza duyduğu güven için teşekkür eder, bilgilerinize arz ederiz.

İKEV Yönetim Kurulu

İlgili Görseller
Paylaş