• Hesabım

745. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Bisiklet Yarışları Sona Erdi

745. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Bisiklet Yarışları Sona Erdi

Karaman’da 745. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri kapsamında İstanbul Karamanlılar Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın (İKEV) sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Şampiyonası 4. Etap Yol Yarışları sona erdi.

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu 2022 yılı faaliyet takviminde yer alan Karaman Valiliği koordinesinde ve İstanbul Karamanlılar Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın (İKEV) sponsorluğunda düzenlenen 745. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Türkiye Şampiyonası 4. Etap Yol Yarışları son gün yapılan kriteryum yarışlarının ardından sona erdi.

30 ilden 45 kulüp ve 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde U15(kız-erkek) - U17(kız-erkek) ve gençler kategorilerinde tırmanma yarışları düzenlendi. Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan ve 35 kilometre süren ilk gün yarışları sporcuların Karadağ zirvesinde ulaşmasıyla tamamlandı.

Şampiyonanın ikinci gününde ise sporcular U17, U12, U15, U17 ve gençler kategorilerinde kriteryum etabında mücadele etti. Bisiklet severlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda son yarışma ise  genç erkekler kategorisi yarışları oldu.

Heyecan dolu geçen yarışlar sonunda ferdi sıralamada genç kadınlarda Fatmanur Doğan birinci, Ekin Ereke ikinci, Halime Savran üçüncü, genç erkeklerde Ali Göz birinci, Ferhat Emişci ikinci, Umut Göz üçüncü, U15 kızlarda Emine Adanalı birinci, Sinem Keskin ikinci, Fatma Nisa Günaydın üçüncü, U15 erkeklerde Mehmet Mayda birinci, Göktürk Yüzerler ikinci, Necdet Günaydın üçüncü, U17 kızlarda Emine Irmak Sezer birinci, Eda Nur Toy ikinci, Sudenur Satıcı üçüncü, U17 erkekler ise Ediz Ateş birinci, Muhammed Ali Sünbül ikinci, Hamdi İbrahim Şekerci üçüncü oldu.

Takım sıralamasında ise genç erkeklerde Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü Derneği birinci, Torku Şeker Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ikinci, Gaziantep Belediye Spor Kulübü Derneği üçüncü, U17 erkeklerde Taşkentspor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği birinci, Torku Şeker Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ikinci, Selçuklu Belediyespor Kulübü Derneği üçüncü, U17 kızlarda Gaziantep Belediye Spor Kulübü Derneği birinci, U15 kızlarda Gelibolu Spor Kulübü Derneği birinci, U15 erkeklerde ise Taşkentspor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği birinci, Bolu Gençlik Merkezi Spor Kulübü Derneği ikinci, Lüleburgaz Bisiklet Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği üçüncü oldu.

İstanbul Karamanlılar Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın (İKEV) sponsorluğunda 20 Bin TL para ödülünün verildiği yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi. 30 ilden aileleri ile gelen yarışçılar bu yarışma ile hem Karaman Dil Bayramı’nı yaşarken hem de Karaman’ı daha yakından tanıma imkanını

İlgili Görseller
Paylaş