• Hesabım

Filiz Sertan Kızıl Kitre Bebekleri Sergisi

Karaman’ı tanıtmak için, tanımak gerekmektedir.

 Tarihinden, coğrafyasına, kültür ve sanatından sporuna kadar her alanda inceleyip, uygarlıklara başkentlik yapmış güzel kentimizi layık olduğu yerde görmenin yolunu bulmak, bu yolda projeler üretmek, biz Sivil Toplum Kuruluşlarının birincil görevleri arasındadır.

  Bizler de İKEV olarak,“Sevdamız Karaman” diyerek çıktığımız bu yolda, sorumluluk bilincini yüreğimizde hissederek çalışmalar yapıyor, katkı sağlamaya çalışıyoruz.Bu süreçte, “Karaman’ı nasıl tanıtabiliriz” sözcüğü en çok karşılaştığımız sorulardan bir tanesi olduğu için, Karaman adına yapılan her çalışma bizlere bu sorunun yanıtını vermekte yardımcı olup, bizlerin çalışmalarına ışık tutmaktadır.

  Bu çalışmaların en önemli bölümünün yöresel özellik taşıyan Kültür ve Sanat çalışmalarının olması,  kente değer katması, hayalimizdeki Karaman için atılan adımların en büyüğü olmaktadır.

  İşte o etkinliklerden birisi;

  Sanatın her dalında gördüğümüz, iyi niyeti ve Karaman Sevdası ile tanıdığımız hanımefendi sanatçımız FİLİZ SERTAN KIZIL, kentimizin yerel özelliklerini yansıttığı ve dünya çapında bir üne sahip olduğu Kitre Bebeklerini İstanbul’da tanıtacak, Karaman’ımızın o güzel kültürünü, bilmeyenlerin de öğrenmesini sağlayacaktır. Günümüze kadar sayısız sanatçı yetiştiren ve tanıtımın olmazsa olmazı Kültür ve Sanat dalında olağanüstü çaba gösteren, aynı zamanda KARTAP Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan sanatçımızı bu güzel görevinde yalnız bırakmamak ve destek olmak için  27 Temmuz - 06 Ağustos tarihleri arasında Büyükçekmece Kültürpark Müze de birlikte olalım.

İlgili Görseller
Paylaş