• Hesabım

Olağan Mali Genel Kurulumuza Rekor Katılım!

Olağan Mali Genel Kurulumuza Rekor Katılım!

İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı Olağan Mali Genel Kurulu’nu 09.04.2022 tarihinde vakıf binası konferans salonunda yüksek sayıda üyenin katılımı ile gerçekleştirdi.

 

İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı (İKEV) olağan mali genel kurulunu 09.04.2022 tarihinde vakıf binasının konferans salonunda gerçekleştirdi. Nisap aranmaksızın gerçekleştirilebilecek kurula, 52 kurucu üye ve 32 vakıf üyemizin katılımıyla öncelikle vakfımıza sonra yönetim kurulumuza olan desteğini ve güvenini gösterdi.

Divan başkanlığına Prof. Dr. Turgut Uzel’in, üyeliklerine de Salih Gürsoy ve Rıza Duru’nun seçildiği kongrede açılış, yoklama, saygı duruşu ve gündem kabulü akabinde İKEV Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’ya söz verildi.

İhsan Duru, 21.11.2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’dan bu yana vakıf ile ilgili gelişmeler hakkında üyeleri bilgilendirdi. Bir önceki yönetimin vakıfı teslim etmemesinden ötürü vakfa ancak 07.03.2022 tarihinde girebildiklerini  belirten İhsan Duru, bu süre zarfında vakıfın uzun zamandır gerçekleştirilmeyen tadilat ve peyzaj çalışmalarını yaptıklarını ve öğrenci burslarında iyileştirme gerçekleştirdiklerini aktardı.

Denetim raporunun okunması akabinde dilek ve temenni bölümünde söz alan kurucu üye Prof. Dr. Turgut Uzel, vakfın uzun zamandır sadece burs odaklı bir çalışma yürüttüğünü ve kültürel anlamda uzun zamandır hiçbir faaliyetin gerçekleştirilmediğini belirterek, yeni yönetimin sadece burs değil kültürel çalışmalarla da gündeme gelmesi gerektiği vurguladı.

Kartap Başkanı ve İKEV kurucu üyelerinden Rıza Duru, Kartap tarafından düzenlenen Türk Dili etkinliklerine destek veren İKEV’e teşekkür ederek, gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik programı ile alakalı sunum yaptı. Çalışma hemşerilerimizde son derece ilgi uyandırdı.

Uzun zamandır birbirleri ile görüşme imkanı bulmayan değerli hemşerilerimizin yorum ve önerileri akabinde iftar için üyelere Karaman’a özgü tahinli pidelerin hediye edilmesi ile oturum sonlandı.

Genel kurulumuza katılım gösteren tüm üyelerimize ve Karaman halkına teşekkür ederiz.

İlgili Görseller
Paylaş